Dodijeljene nagrade Istriana za 2018. godinu

Dodijeljene nagrade Istriana za 2018. godinu

Svečana dodjela nagrada Istriana za najbolje pojedince iz svijeta gospodarstva, kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i sporta Istre održala se danas u hotelu Park Plaza Histria, u Puli.

11. po redu dodjeli nagrade prisustvovao je i istarski župan Valter Flego, koji se zahvalio "svima koji svojim radom doprinose mozaiku zvanom Istra". Župan Flego je ujedno čestitao svim dobitnicima, kao i nominiranima poželjevši im puno uspjeha i u budućem radu. Prisutnima se obratio i gradonačelnik pule Boris Miletić, koji se pridružio čestitkama.

U kategoriji Kulture dobitnica Istriane je glazbenica i svestrana umjetnica koja svojim radom promovira istarsku glazbenu scenu, čakavštinu i modernu Istru, Elis Lovrić.

Pobjednik u kategoriji Zdravstvo je medicinska sestra prije svega iskusna i educirana, a čitav radni vijek posvećena psihijatrijskim bolesnicima, Oriana Španić.

Dobitnica Istriane u kategoriji Glazba je legenda istarske glazbene scene Lidija Percan, a nagradu joj je uručio župan Flego.

U kategoriji Sporta nagrada je pripala Darku Raiću Sudaru, bivšem nogometašu i nogometnom treneru.

Ravnatelju Srednje škole Mate Blažine Labin od 1996. godine, Čedomiru Ružiću pripala je Istriana u kategoriji Znanost i obrazovanje, za njegov  dugogodišnji prosvjetni rad.

Za Gospodarstvo Istriana je pripala Gordani Deranji, uspješnoj  poduzetnici  i direktorici Tehnomonta.

Gospodarstvenik i kipar Šime Vidulin, dobitnik je posebne Istriane.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Lara Demarin i Vedran Šilipetar. Voditelji programa su bili Dražen Turina Šajeta i Kristijan Nemet, poznati radijski voditeljski par, a na samome početku nastupili su Serđo Valić i Denis Diković.

Nagrada Istrijana pokrenuta je na inicijativu novinara Daniela Sponze, a pobjednike su svojim glasovima odabrali gradonačelnici i načelnici istarskih općina, predsjednici uprava najvećih gospodarskih subjekata, novinari, kulturni, sportski i zdravstveni djelatnici, kao i slušatelji Radio Pule.

Galerija fotografija