Istarskom vatrogastvu 37 novih vozila

Istarskom vatrogastvu 37 novih vozila

U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je potpisan Sporazum o zajedničkoj provedbi nabave vatrogasnih vozila i opreme za vatrogastvo Istarske županije između Vatrogasne zajednice Istarske županije i područnih vatrogasnih zajednica.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i istarski župan Valter Flego koji je naglasio da je istarsko vatrogastvo lider u Hrvatskoj.  Nabavom novih vozila i opreme, smatra župan, čine se dodatni iskoraci u njegovom unapređenju, a paralelno se konstantno ulaže i u ljude. Naime, ovih je dana 40-ak vatrogasaca na dodatnom obrazovanju, koji će zajedno s projektom izgradnje novog Centra za vatrogastvo i civilnu zaštitu u Puli te nabavom novih vozila i opreme, zaokružiti cijelu priču i dostići razinu sigurnosti kakvu svi u Istri priželjkujemo.

Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Dina Kozlevca ovo je svojevrsna nadopuna najnužnijih vozila koja su se nabavila 2005. godine te su punih 13 godina pomogla u efikasnom djelovanju.

"Godine su učinile svoje i sada je vrijeme za obnavljanjem vozila i opreme. Nakon detektiranja potreba, utvrdili smo da nam je potrebno 37 novih vozila svih vrsta, koja će biti izrađena po narudžbi", rekao je Kozlevac objasnivši kako u Istarskoj županiji djeluje 7 javnih vatrogasnih postaja i 30 dobrovoljna vatrogasna društva, a u cijelom sustavu djeluje 1300 ljudi.

"Uz sve epitete koje Istra ima, onaj sigurnosti je jedan od najvažnijih, a danas je dižemo na jednu još višu razinu. Istra se može ponositi sigurnošću koju pružamo našim građanima, gostima i gospodarstvu što u konačnici pruža stabilnost za razvoj, rast i dobar život", izjavio je predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Valter Drandić.

Prilikom procedure odabira kreditora izabrana je IKB Umag u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak, za iznos do 70 milijuna kuna (s PDV-om), rokom isplate od 10 godina i fiksnom kamatnom stopom od 2,15%.

Galerija fotografija