Manifestacija 100% Zagorsko u Puli

Manifestacija 100% Zagorsko u Puli

Na potezu od Trga Portarata do Giardina, u Puli, danas i sutra po prvi se put održava manifestacija 100% Zagorsko. Manifestacija je prodajnog i izložbenog karaktera te su izloženi poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Izvorne proizvode Zagorja predstavlja pedesetak  izlagača - poljoprivredni proizvođači, obrtnici, tvrtke, toplice, agroturizmi, hoteli te restorani i kulturne ustanove.

Štandove je danas, u pratnji krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara, obišao i zamjenik istarskog župana Fabrizio Radin, te zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh-Belci.

"Manifestacija 100% Zagorsko prilika je da se naši građani, ali i brojni turisti upoznaju s bogatom ponudom Zagorja. Promocija i očuvanje naših regionalnih posebnosti i naše tradicije zajedničko nam je s Krapinsko-zagorskom županijom te vjerujem kako će suradnja potrajati i u nadolazećim godinama", naglasio je zamjenik Radin.

"Drago mi je što smo ove godine izabrali i Pulu kao mjesto održavanja manifestacije 100% Zagorsko, što je uostalom i logičan slijed budući da kolega Valter Flego i ja sjajno surađujemo u Hrvatskoj zajednici županija. Istarska županija je bila i naš partner na Gospodarskom zboru prošle godine", kazao je župan Kolar.

U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca i umanjeni prikaz špilje Hušnjakovo (fotografiranje, animacija djece i odraslih), prikaza starih zanata, borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku te bogat kulturno-umjetnički program.

Galerija fotografija