Svečano otvoren 5. Festival multikulturalnosti

Svečano otvoren 5. Festival multikulturalnosti

U Titovom parku, u Puli, jučer je svečano otvoren jubilarni 5. Festival multikulturalnosti, koji se organizira u povodu Dana Europe s ciljem promoviranja istarskog kulturnog bogatstva i međusobnog uvažavanja kroz jačanje suživota. U uvodnom dijelu programa prisutnima su se obratili zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko i zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek. Uslijedi su nastupi labinske kantautorice Elis Lovrić, Kluba Srba Istarske županije, Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre te Makedonskog kulturnog društva Istarske županije "Sv. Kiril i Metodij".

Tijekom trodnevne manifestacije nastupit će brojne amaterske udruge, zajednice i kulturna društva nacionalnih manjina, koje će tom prilikom predstaviti kulturno stvaralaštvo, literarna bogatstva, tradiciju, pjesme, običaje i ostala nacionalna obilježja čak 14 etničkih skupina s područja istarskog poluotoka.

Festival multikulturalnosti održava se u svrhu obogaćivanja turističke ponude u predsezoni s ciljem međusobnog uvažavanja kroz jačanje suživota, a nastavlja se danas s početkom u 19 sati.

Festival multikulturalnosti održavat će se u Titovom parku, u Puli, u periodu od 7. do 9. lipnja.

Galerija fotografija