Potpisan ugovor o dodjeli sredstava za EU projekt REI II

Potpisan ugovor o dodjeli sredstava za EU projekt REI II

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu jučer je održano svečano potpisivanje i uručivanje Ugovora za Poziv "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III" u okviru Komponenti 1 i 2.

Program "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanje",  koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.", usmjeren je na razvoj lokalnih partnerstva za zapošljavanje u cilju prevladavanja regionalnih i lokalnih različitosti te poticanje partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika vezanih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama na tržištu rada.

Istarska županija je kandidirala projekt REI II te je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u vrijednosti 1.943.942,76 kn s rokom provedbe 30 mjeseci od dana potpisivanja ugovora. Nositelj projekta je Istarska županija a projektni partneri su Istarska razvojna agencija IDA d.o.o., Hrvatska obrtnička komora - Obrtnička komora Istarske županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Pula, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Politehnika Pula - Visoka tehničko-poslovna škola s pravom javnosti te Sveučilište Jurja Dobrile u Puli - Studentski centar Pula.

Ugovore je korisnicima svečano uručio ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.