Dodijeljene "Zlatne kune" najuspješnijim tvrtkama u 2016. godini

Dodijeljene "Zlatne kune" najuspješnijim tvrtkama u 2016. godini

U Vili Polesini, u Poreču, danas je održana sjednica Gospodarskog vijeća HGK ŽK Pula, kojoj je uz brojne uzvanike prisustvovao i istarski župan Valter Flego.

U uvodnom dijelu održana je prezentacija "Gospodarski pokazatelji za Istarsku županiju na temelju godišnjih financijskih izvješća za 2016. godinu" o čemu su govorili direktor HGK ŽK Pula Damir Sirotić te dekan Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta u Puli Robert Zenzerović.

Uslijedila je svečana dodjela plaketa Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama u 2016. godini u tri kategorije, a nagrade su uročili predsjednica županijske Komore Jasna Jaklin Majetić, istarski župan Valter Flego, porečki i umaški gradonačelnici Loris Peršurić i Vili Bassanese. "Zlatnu kunu" u kategoriji trgovačkih društava s do 49 zaposlenih dodijeljena je trgovačkom društvu Madlerd d.o.o. iz Marčane.

U kategoriji od 50 do 249 zaposlenih priznanje je osvojio je Hempel d.o.o. iz Umaga, dok je "Zlatna Kuna" u kategoriji velikih poduzeća s više od 250 zaposlenih dodijeljena tvrtki Valamar Riviera d.d.

Obraćajući se prisutnima, župan Flego čestitao je ovogodišnjim dobitnicima plakete "Zlatna kune" te ujedno zahvalio svim djelatnicima u turizmu na još jednoj rekordnoj sezoni.

"Unatoč brojnim izazovima u Hrvatskoj i okruženju, Istra iz godine u godinu ostvaruje zavidne rezultate na mnogim područjima čime se itekako ponosimo. Međutim, potrebni su nam novi iskoraci kako bi sutra bili još uspješniji. Trebaju nam novi iskoraci u obrazovanju kako bi imali još kvalitetnije i konkurentnije kadrove, stoga ulažemo u školsku infrastrukturu, djecu i mlade. Želimo i nove iskorake na području poljoprivrede i zaštite naših proizvoda. Na svima nama je veliki izazov kako ići dalje i ne umoriti se, već biti na razini najrazvijenijih europskih zemalja", naglasio je župan Flego.

Na sjednici su predstavljeni i ovogodišnji dobitnici turističkih priznanja na Danima hrvatskog turizma.

Galerija fotografija