Župan Flego i gradonačelnik Miletić primili novog Generalnog konzula Republike Srbije u Rijeci

Župan Flego i gradonačelnik Miletić primili novog Generalnog konzula Republike Srbije u Rijeci

Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić primili su danas, u prostorijama Komunalne palače Grada Pule, novog Generalnog konzula Republike Srbije u Rijeci, Gorana Petrovića. U nastupni posjet došao je u pratnji konzula Vladimira Marjanovića.

Generalni konzul Petrović poručio je kako je dolazak u Rijeku njegov izbor jer voli ovaj kraj, Primorje i Istru te lokalnu kulturu. Poručio je kako će njegov rad biti maksimalno usmjeren jačanju gospodarske i kulturne suradnje. Ova potonja, naglasio je, već postoji, ali se može dodatno unaprijediti i proširiti, od kazališne do muzejske djelatnosti. Prije dolaska u Grad Pulu, konzul Petrović se, kako je napomenuo, susreo s predstavnicima udruženja i organizacija srpske nacionalne zajednice u Istri, koji su pohvalili dosadašnju suradnju s Gradom i Županijom.

Gradonačelnik Miletić osvrnuo se na Pulu, grad poznat po multikulturalnosti i suživotu, čime se upravo najviše ponosi. Dodao je i kako u Puli djeluje 9 vijeća nacionalnih manjina s kojima Grad dobro surađuje, a prije par godina u Puli je otvoren Srpski kulturni centar.

Župan Flego se nadovezao na pitanje suradnje, kazavši kako Istru veže dugogodišnje prijateljstvo s AP Vojvodinom, a priliku za dodatno zbližavanje vidi u europskim projektima. Župan je ujedno podsjetio na dvije značajne manifestacije, Festival multikulturalnosti koji slavi bogatstvo različitosti, te Dane srpske kulture u Istri.

Galerija fotografija