Župan Flego na otvorenju 10. Sportskih igara Matice umirovljenika Istarske županije

Župan Flego na otvorenju 10. Sportskih igara Matice umirovljenika Istarske županije

U pulskom Domu hrvatskih branitelja danas su, uz glazbeni program pjevačkog zbora "Zlatne godine", otvorene jubilarne 10. Sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije. Svečanosti su prisustvovali istarski župan Valter Flego i zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek.

Obrativši se brojnim okupljenim penzionerima iz cijele Istre, župan Flego im se zahvalio za sve ono što su učinili za Istru.

"Mi vam pokušavamo barem malo od toga vratiti kroz programe i projekte koje provodimo, a sve s ciljem da treću životnu dob poživite dostojanstveno, aktivno i kvalitetno", kazao je istarski župan ujedno proglasivši igre otvorenima.

Predsjednik Matice umirovljenika Istarske županije Bruno Stermotić zahvalio je Gradu i Županiji koji od samih početaka podržavaju organizaciju sportskih igara Matice umirovljenika, ali i svim ostalim istarskim gradovima i općinama. Ove godine je pomoć, po prvi put pružila i Erste banka. Stermotić se posebno zahvalio gradonačelniku Pule Borisu Miletiću na poklonjenom elektronskom aparatu za pikado.

"Svaka pomoć nam je dobrodošla, ali bez vas dragih sportaša ne bi bilo igara i zato zaslužujete veliki aplauz", rekao je Stermotić

Natjecanje će se, kao i ranijih godina, odvijati u šahu, streljaštvu, boćanju, pikadu i kartanju.

Galerija fotografija