Prijem Istarske županije i Grada Pule povodom Dana policije

Prijem Istarske županije i Grada Pule povodom Dana policije

Istarski župan Valter Flego sa suradnicima i zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek danas su, u sjedištu Istarske županije, u Puli, upriličili prijem za predstavnike policijskih uprava i postaja Istarske županije povodom obilježavanja Dana policije i njenog zaštitnika Svetog Mihovila.

Na samom početku, župan Flego je zahvalio policijskim djelatnicima i službenicima na predanom radu i angažmanu koji svakodnevno čine kako bi se svi građani Istre osjećali sigurno.

"Neke su aktivnosti karakterizirale našu suradnju u prošloj godini, a neke u ovoj, ali posebno želim istaknuti da je osjećaj sigurnosti jedan od razloga zbog kojeg su Istra i Hrvatska sve poželjnije turističke destinacije, što je i zasluga policije. Na samome početku želim vama načelniče čestiti na novoj funkciji, imenovanju na mjesto načelnika Policijske uprave Istarske i siguran sam da će naša suradnja biti kako treba, korektna, konkretna i iskrena," izjavio je župan Flego.

Svim policajkama i policajcima u povodu Dana policije i blagdana zaštitnika policije Svetog Mihovila župan Flego je uputio najiskrenije čestitke i zaželio mnogo uspjeha u budućem radu.

Prijem je bio i prilika da se novoimenovani načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot predstavi, kao i da se u ime svih kolega zahvali na čestitkama i prijemu koji doživljava kao priznanje i podršku radu policije.

Načelnik Klabot je naglasio kako je percepcija sigurnosti ključna stvar.

"Sigurnosni se izazovi mijenjaju, policija mora evoluirati kako organizacijski tako i osobno. Zadatak nam je predvidjeti pojave, ne samo raditi na prevenciji i represiji što su naši osnovni zadaci, već predvidjeti negativne stvari i pobrinuti se da se ni ne dogode", poručio je načelnik.

Čestitavši svim policijskim djelatnicima njihov dan, zamjenik gradonačelnika Cvek istaknuo je kako bi grad Pula i cijela Istarska županija teško ostvarivala pozitivne gospodarske i turističke rezultate kada Istra ne bi bila sigurno mjesto za život i rad, na čemu se zahvalio policiji.

Istarski župan Valter Flego prisustvovao je danas i Svečanoj akademiji u Domu hrvatskih branitelja u Puli, koja je upriličena u povodu Dana Policije.

Galerija fotografija