Održana sjednica Turističkog vijeća TZ Istarske županije

Održana sjednica Turističkog vijeća TZ Istarske županije

U Hotelu Lone, u Rovinju, danas je održana 28. sjednica Turističkog vijeća TZ Istarske županije na kojoj je glavna tema bila suradnja Istre i Hrvatske turističke zajednice. Na sjednici su prisustvovali i pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić, te po prvi puta i novi direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

U svom obraćanju, predsjednik TZ Istarske županije istarski župan Flego je naglasio kako se u idućoj sezoni očekuju isti, rekordni rezultati ostvareni u 2017. godini.

"TZ Istarske županije inzistirat će na pojačanju brojki u pred i posezoni ponajviše razvojem "avioproizvoda", odnosno sistematskim radom na dovođenju većeg broja avio gostiju. Istri treba povećanje broja dolazaka i noćenja u proljetnom i jesenskom razdoblju čemu mogu pridonijeti upravo gosti koji putuju zrakoplovom", rekao je župan Flego istaknuvši pozitivne rezultate Zračne luke Pula koja će ove godine ostvariti 600 tisuća gostiju, dok će iduće, ukoliko se nastavi s razvojem proizvoda, ostvariti dolazak čak 720 tisuća gostiju. Osim toga, istarske je župan najavio podršku velikim eventima u pred i posezoni, a posebice onima koji imaju ulogu "motivatora dolaska" u Istru.

Direktor HTZ-a Staničić je ovom prigodom pohvalio Istru nazvavši je "perjanicom hrvatskog turizma".

"Što se tiče funkcioniranja, ova regija je najbolji primjer u Hrvatskoj kako se upravlja turističkom destinacijom. Istra je napravila najveći iskorak u pozicioniranju na tržištu te vjerujem kako će nastaviti s istim trendom rasta i u buduće", poručio je direktor HTZ-a koji se, također, dotaknuo teme avioprijevoznika. Prema njegovim riječima, cilj HTZ je razvoj navedenog strateškog proizvoda kako bi Hrvatsku pozicionirao kao avio destinaciju. U tom ej smislu, rekao je Staničić, HTZ već odradio brojne sastanke s avioprijevoznicima i određenim touroperatorima te da očekuje pozitivne rezultate. Osim toga, iznio je da će u narednom periodu, pored planiranih aktivnosti, HTZ raditi na razvoju posebnih proizvoda kao što su: zdravstveni, nautički i kongresni turizam.