Pula ponovno domaćin akcije "Kupujmo hrvatsko"

Pula ponovno domaćin akcije "Kupujmo hrvatsko"

Nakon šest godina Pula je ponovno jedan od gradova domaćina akcije "Kupujmo hrvatsko", koja ove godine slavi 20. obljetnicu, a održava se danas podno pulske Arene. Do 19 sati posjetitelji će imati priliku razgledati, kušati i kupovati kvalitetne hrvatske proizvode od 100-ak izlagača iz Istre i cijele Hrvatske.

Obraćajući se prisutnima, župan Flego je istaknuo kako je ova manifestacija prilika da na samom početku turističke sezone domaći proizvođači predstave izvorne hrvatske proizvode građanima i tvrtkama te mnogobrojnim posjetiteljima.

Upravo takvo povezivanje poljoprivrede i obrtništva s turizmom gradimo već godinama u Istri kako bi stvorili jednu lokalnu priču svakom našem gostu i kreirali jedan novi doživljaj. Kao javni sektor pružajući podršku ovakvim akcijama ujedno pomažemo našim vrijednim ljudima, našim obrtnicima, poljoprivrednicima i svim gospodarstvenicima da budu još uspješniji, a samim time i cijela Istra i Hrvatska", istaknuo je župan Flego.

Srdačne pozdrave organizatoru, izlagačima i svim prisutnim posjetiteljima uputila je u ime gradonačelnika Borisa Miletića i svoje osobno njegova zamjenica Elena Puh Belci.

"Zahvaljujem organizatoru, Hrvatskoj gospodarskoj komori, što smo ušli među četiri grada u kojima će se ove godine održavati ova hvalevrijedna manifestacija. Grad Pula ima najveći broj poduzetnika po broju radno sposobnih stanovnika i vjerujem da će naši proizvođači ovdje pronaći pravu priliku da prezentiraju svoje proizvode" kazala je zamjenica Puh Belci te pozvala sve Puljane i ostale goste da posjete manifestaciju i na svoj način daju doprinos domaćem gospodarstvu.

U ime organizatora prisutnima se obratio potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher istaknuvši kako je u 20 godina postojanja, akcija "Kupujmo hrvatsko" ostvarila osnovnu ideju - podizanje svijesti o važnosti kupovine hrvatskih proizvoda.

"Danas gotovo svako dijete, odrasli čovjek u Hrvatskoj zna za akciju "Kupujmo hrvatsko". Promocijom kvalitetnih domaćih proizvoda posebno nositelja znakova hrvatska kvaliteta i izvorno hrvatsko naši su proizvodi postali najznačajniji dio potrošačkih košarica hrvatskih domaćinstava. Time smo uvelike doprinijeli očuvanju postojećih radnih mjesta i otvaranju novih", kazao je potpredsjednik HGK.

Projekt "Kupujmo hrvatsko" započeo je još 1997. godine kao ideja da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatski proizvodi, te im se od tada dodjeljuju znakovi "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko",  a do danas je ovaj projekt dobio razmjere sveobuhvatne nacionalne akcije s velikim gospodarskim i društvenim značenjem. Njezin najširi cilj je nacionalna homogenizacija strateških gospodarskih interesa zemlje i podizanje nacionalne svijesti o vlastitim vrijednostima, poticanju proizvodnje te očuvanja postojećih i otvaranju novih radnih mjesta.

Galerija fotografija