Marini Veruda po 19. put Plava zastava

Marini Veruda po 19. put Plava zastava

U Marini Veruda, u Puli, danas se po 19. put zavijorila Plava zastava čime je tvrtka Tehnomont ponovno potvrdila svoju osviještenost po pitanju očuvanja okoliša te uzastopna ulaganja u očuvanje okoliša i kvalitetu. Svečanosti podizanja zastave prisustvovali su istarski župan Valter Flego, predsjednica Uprave Tehnomonta d.d. Gordana Deranja, gradonačelnik Pule Boris Miletić, te predstavnici Lučke kapetanije, Pomorske policije i TZ Grada Pule.

U svome obraćanje, predsjednica Deranja naglasila je kako se Tehnomont još prije 19 godina opredijelio za ekološku osviještenost, te se prihvatio ne lake zadaće. U tome su, kazala je, bili zapravo pioniri jer je prije njih Plavu zastavu imao samo Krk.

Župan Flego smatra kako je jedan od motiva dolaska turista u Istru upravo očuvani prirodni resursi, poput mora i plaža.

"Plava zastava je važan i prepoznatljiv simbol koji našim gostima jamči da se na plaži i u moru mogu osjećati sigurno i da imaju pregršt sadržaja koje mogu koristiti. Od ukupnog broja Plavih zastava u Hrvatskoj, gotovo polovica se odnosi na istarske plaže, dok istarske marine imaju 3 Plave zastave. Sve je to rezultat ulaganja, kao i suradnje privatnog i javnog sektora", istaknuo je župan podsjetivši kako je Istarska županija prije dvije godine usvojila i Regionalni program uređenja i upravljanja plažama s ciljem jačanja konkurentnosti Istre kao turističke destinacije te uspostavljanja jednog sustavnog, promišljenog i održivog pristupa uređenju i upravljanju morskim plažama.

Gradonačelnik Miletić čestitao je Tehnomontu na uspjehu kazavši kako podići zastavu po 19. put znači da je tvrtka tada imala viziju.

"Odabrali ste možda teži, ali ispravan put. Ova Marina može biti na ponos svakom Puležanu koji ovdje živi, ali i svakom posjetitelju", rekao je gradonačelnik napomenuvši kako se i Grad Pula opredijelio za zaštitu okoliša te je u nju u proteklih desetak godina uloženo jako puno financijskih sredstava.

Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Plava zastava je danas u svijetu vrlo cijenjena turistička markica koja je sve brojnijim turistima glavni orijentir prilikom odabira destinacije.

Galerija fotografija