Potpisivan Ugovor o nastavku gradnje kata zgrade Tekop Nove

Potpisivan Ugovor o nastavku gradnje kata zgrade Tekop Nove

U prostorijama Zaštitne radionice Tekop Nova, u Puli, danas je potpisan Ugovor o nastavku gradnje kata, uz prisustvo istarskog župana Valtera Flega, pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, izvođača radova Iza duge d.o.o. direktora Gordan Kukolja, ravnateljice Tekop Nove Mihaele Zubić i zamjenice gradonačelnika Elene Puh Belci.

Kako je na samome početku naglasila ravnateljica Zubić, Zaštitna radionica Tekop Nova dobila je 2.986.408,00 kuna na Javnom natječaju Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

"Dobivena sredstva koristit će se za nastavak projekta izgradnje i uređenja kata zgrade, čime će radionica dobiti novi razvojni zamah. Novi prostor bit će u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom, odnosno smanjenom pokretljivošću čime će se značajno unaprijediti uvjeti rada u radionici", kazala je Zubić izrazivši zadovoljstvo što ova lijepa priča dobiva svoj nastavak.

Župan Flego je istaknuo kako će se dogradnjom Tekopa omogućiti zadržavanje postojećeg broja zaposlenih u radionici, a u dogledno vrijeme i njegovo povećanje.

"Najbolja socijalna politika je politika zaposlenosti. Danas je u Istri 3949 nezaposlenih osoba, a posebno vrijedna podatak je da takva niska nezaposlenost nije zabilježena od 1989. godine. To potvrđuje da sve aktivnosti koje provodimo u smislu rasta i razvoja Istre daju rezultate", rekao je župan Flego zahvalivši se svim vrijednim ljudima koji rade u Tekop Novi.

Gradonačelnik Miletić je, pak, naglasio kako ga veseli uspjeh ovog projekta prisjetivši se kako je sinergijom Županije, Grada Pule i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske osnovana ova ustanova.

"Tekop Nova ima izuzetno kvalitetne proizvode što mislim da je ključ uspjeha", rekao je gradonačelnik.

Početak radova očekuje se oko 25.05., a rok za izgradnju je 140 dana. Objekt kata Zaštitne radionice planira se staviti u funkciju početkom studenoga 2017.

Novi prostor Zaštitne radionice protezat će se na bruto površini 327 m2 po katu (ukupno 654m2) te potpuno energetski učinkovit (A razred).

Tekop Nova zapošljava 30 radnika, od čega njih 17 ima status osobe s invaliditetom. Osnovana je 2003. godine od strane Istarske županije, Grada Pule i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, a s radom je započela 2004. godine.

Galerija fotografija