Svečano otvorena 24. Histria - izložba hrane i pića

Svečano otvorena 24. Histria - izložba hrane i pića

U Domu hrvatskih branitelja, u Puli, danas je svečano otvorena 24. po redu izložba Histria 2017. koja okuplja proizvođače kvalitetnih i novih prehrambenih proizvoda i pića. Svečanosti su prisustvovali istarski župan Valter Flego, gradonačelnik Boris Miletić i predsjednica Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić.

Župan Flego čestitao je izlagačima i proizvođačima te dodao kako je Istra postala bio regija u čije se proizvođače konstantno ulaže kako bi mogli uspješno nastupati na globalnom tržištu.

"Konkurentnost je danas sve veća, a ekonomske prilike izazovne. Stoga, treba mnogo truda, upornosti i inovativnosti kako bi se polučio uspjeh.  Jer nove, inovativne ideje i proizvodi najbolji su odgovor na zahtjeve svjetskog tržišta. I zato izložba Histria, brojni izlagači i razni proizvodi ulijevaju optimizam. Pokazuju i dokazuju da svojim rukama, svojim radom možemo preokrenuti trendove", naglasio je župan.

"Naši domaći proizvodi postaju sve prepoznatljiviji na europskom tržištu i postaju jedan od motiva dolaska u našu županiju. Potrebno je razvijati ekološku proizvodnju hrane, a naša regija ima sve pretpostavke da postane bio regija u pravom smislu riječi. Svi izloženi proizvodi odlikuju se kvalitetom i originalnošću i kao takvi mogu uspješno konkurirati na svjetskom tržištu", kazao je pulski gradonačelnik.

Novitet Histrie 2017. je "Gastro kutak" u dvorištu Doma hrvatskih branitelja kojeg je predstavila direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj kazavši kako je na jednom mjestu okupljena ponuda koja se inače predstavlja na šest različitih istarskih gastro manifestacija tijekom godine.

Na kraju svečanosti svim proizvođačima novih proizvoda dodijeljena su priznanja organizatora sajma.

Na ovogodišnjoj izložbi koju organizira HGK - Županijska komora Pula, a koja je otvorena do četvrtka, 13. travnja nastupa ukupno 72 izlagača od čega je 37 proizvođača s ukupno 66 novih proizvoda.

Organizirana su i stručna predavanja posvećena eko-certificiranju i standardima u ekološkoj poljoprivredi te poticajima za ekološke izlagače.

Galerija fotografija