Predstavljen nosač zvuka i knjižica "SAM ČULAAA!!! Četvrt stoljeća Šjore Špije"

Predstavljen nosač zvuka i knjižica "SAM ČULAAA!!! Četvrt stoljeća Šjore Špije"

U Čitaonici umirovljenika, u Puli, danas je predstavljen nosač zvuka i knjižica "SAM ČULAAA!!! Četvrt stoljeća Šjore Špije", penzićke "koja kuži i živi Istru". Uz istarskog župana Valtera Flega, pulskog gradonačelnika Borisa Miletića i glavnog urednika Radio Pule Bruna Krajcara, predstavljanju su prisustvovali i urednica Ivona Orlić, pročelnik za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica i ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Župan Flego je izrazio zadovoljstvo što je projekt izdanja nosača zvuka i knjižice u čast 25 godina radio emisije Šjore Špije uspješno realiziran.

" Drago mi je što je Istarska županija podržala ovaj projekt koji će nesumnjivo biti vrijedan zapis jedne uistinu posebne emisije, kroz koju se iščitava posebnost i bogatstvo Istre. Svi smo tijekom godina subotom nestrpljivo čekali emisiju jer smo se pronašli u temama o kojima govore Šjor Špija i Bel Moretto. Bolji i zanimljiviji kroničar od Šjore Špije ne postoji i hvala joj na tome", naglasio je župan Flego zaželjevši Šjori Špiji puno zdravlja i puno radijskih emisija.

O zadovoljstvu rada na projektu govorila je urednica Ivona Orlić, istaknuvši pritom značaj Šjore Špije.

"Šjor Špija je politički osviještena i aktivna, komentira dnevnu politiku i gradsku i regionalnu i nacionalnu, uvijek kroz prizmu penzionera. Špija gaji proleterske ideje, ona je uvijek lijevo orijentirana, ona je na strani svih potlačenih među kojima su u njezinom fokusu interesa penzioneri. Ona je i u koraku s vremenom rodno osviještena pa će uvijek spomenuti i penziće i penzićke", kazala je između ostalog urednica.

Izdanje se sastoji od knjižice uz uvodnu riječ na hrvatskom i talijanskom jeziku u kojem se analizira dvadesetpetogodišnji Špijin rad  prvenstveno kroz satiričnu radio emisiju Šjora Špija.

Tiskani su i tekstovi 9 Špijinih pjesama, među kojima je i najpopularnija "Ja sam penzić gol i bos" gdje moli vlast da poštuju penzionerske radne godine.

Galerija fotografija