Župan Flego: Gospodarski uspjeh Istre leži u radišnosti i suradnji

Župan Flego: Gospodarski uspjeh Istre leži u radišnosti i suradnji

Poslovni dnevnik u suradnji s Istarskom županijom,  Gradom Pulom i Istarskom razvojnom agencijom i ove godine organizira besplatne radionice za poduzetnike, obrtnike i ugostitelje s ciljem unapređenja njihovih poslovnih znanja i mogućnosti u područjima ugostiteljstva, turizma i fondova Europske unije.

Otvorenju ovogodišnjeg "Poslovnog uzleta grada Pule", na Fakultetu ekonomije i turizma ''Dr. Mijo Miljković", danas su prisustvovali istarski župan Valter Flego, pulski gradonačelnik Boris Miletić, glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević, te predsjednica HUP-a Gorana Deranja.

U pozdravnom govoru, župan Flego je istaknuo zadovoljstvo što je Pula iznova domaćinom edukativne manifestacije "Poslovni uzlet", koja istarskim poduzetnicima omogućava stjecanje vrijednih znanja i vještina. Župan se ujedno osvrnuo na gospodarske trendove u Istarskoj županiji, drugoj najrazvijenijoj regiji u RH.

"BDP-u po glavi stanovnika, nakon Grada Zagreba, najviši je u Istarskoj županiji te bilježi rast iz godine u godinu, a posebno me zadovoljava podatak o rastu zaposlenosti. U protekle četiri godine imamo rast zaposlenosti za 2762 osobe", naglasio je župan Flego. Uspjeh Istre, smatra župan leži u radišnosti i suradnje kako županije, gradova i općina, tako i privatnog i javnog sektora.

"Kako bi naši gospodarski rezultati bili još bolji, Županija aktivno djeluje u privlačenju investicija te provodi brojne mjere i programe. Prošle godine smo, kao nastavak ranijeg uspješnog programa, pokrenuli kreditnu liniju "Poduzetnik 2016", putem koje su dodijeljeni krediti u vrijednosti od 53,3 milijuna kuna", istaknuo je istarski župan dodajući kako će se i ove godine nastaviti s provedbom kreditne linije "Poduzetnik 2017".

Galerija fotografija