Održan prijem za članice Lige protiv raka Pula

Održan prijem za članice Lige protiv raka Pula

Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić upriličili su danas, u Komunalnoj palači Grada Pule, članice pulske Lige protiv raka na čelu s predsjednicom Danicom Kuzmanović. Liga protiv raka Pula humanitarna je udruga koja se bavi aktivnostima vezanim za prevenciju malignih bolesti i rehabilitacijom oboljelih, a u veljači je obilježila 50 godina postojanja, što je bio povod susreta.

Župan Flego, tom je prilikom, zahvalio članovima i volonterima Lige na svemu što čine za oboljele sugrađane s područja Istre, naglasivši kako je ponosan na njihov rad. Podsjetio je i na činjenicu da je upravo grupa stručnjaka i volontera Lige protiv raka Pula, vođena entuzijazmom kao glavnom pokretačkom snagom, prije 12 godina, uz podršku Istarske županije, pokrenula projekt razvoja palijativne skrbi.

"Istarski model palijativne skrbi danas je prepoznat kao jedinstven i najkvalitetniji u RH. Time smo pokazali posebnu snagu zajedništva i djelovanja, a sve s ciljem da našim teško oboljelim sugrađanima i njihovim obiteljima pružimo podršku te olakšamo život", istaknuo je župan Flego dodajući kako će suradnja nastaviti i u budućnosti. Župan Flego je zahvalio i Porečko-pulskoj biskupiji s kojom Županija i Grad Pula, rade na projektu izgradnje hospicija.

Čestitkama na dosadašnjem radu pridružio se i gradonačelnik Miletić istaknuvši kako u Puli i Istri ima mnogo plemenitih i dobrih ljudi, te čovjek može biti sretan što živi u takvom okruženju.

Predsjednica Kuzmanović se osvrnula na pedesetu godišnjicu postojanja Lige protiv raka, u povodu čega će se održati Svečana akademija u HGK-Županijskoj komori Pula 04. travnja te humanitarni koncert "Bez kaputa", u INK, 6. travnja. Također, najavila je izdavanje brošure putem koje će široj javnosti predstaviti rad Lige protiv raka Pula.

Galerija fotografija