Izgradnja dva luksuzna ljetovališta Valamar Rivijere u Rapcu u punom jeku

Izgradnja dva luksuzna ljetovališta Valamar Rivijere u Rapcu u punom jeku

Istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika, u pratnji predsjednika Uprave Valamar Rivijere Željka Kukurina, posjetili su najveće gradilište u hrvatskom turizmu, ono dva luksuzna ljetovališta u Rapcu - Family Life Bellevue Resorta 4* i Valamar Girandella Resorta 4*.

Ova rekonstrukcija i izgradnja dvaju novih luksuznih ljetovališta s ukupno 764 sobe i više od 2.700 kreveta, dosad je najveća investicija Valamar Rivijere, vrijedna 562 milijuna kuna, koja će Rabac repozicionirati u vodeću odmorišnu destinaciju visoke kategorije, ali će i višestruko koristiti cijeloj lokalnoj zajednici. Otvorenje ljetovališta u svibnju slijedeće godine stvorilo je potražnju za čak 350 novih radnih mjesta zbog čega su u Valamaru već počeli sa zapošljavanjem novih kadrova. U ova dva ljetovališta, radit će ukupno više od 620 zaposlenika. Lokalno će stanovništvo također imati i mogućnost uživati u kompletno uređenoj okolnoj infrastrukturi i plažama, te brojnim zabavnim i sportskim sadržajima koje ova investicija donosi. U izgradnji ljetovališta uključen je i lokalni građevinski sektor a čak 55% lokalnih tvrtki i dobavljača opreme je iz Istre.

"Iz godine u godinu, Istra potvrđuje svoju vodeću poziciju u razvoju turizma u Hrvatskoj. To je rezultat strateškog planiranja i dugoročnog razvojnog usmjerenja u kojem investicije poput ove u Rapcu, predstavljaju najbolju potvrdu izvrsne suradnje javnog i privatnog sektora te stvaranja pozitivne poduzetničke klime. Ovo je trenutno najveće gradilište u turizmu u Hrvatskoj - sama činjenica da u izgradnji ovih dvaju ljetovališta svakodnevno sudjeluje prosječno 1.100 radnika, dovoljno govori o veličini ovog projekta vrijednog više od pola milijarde kuna", naglasio je istarski župan Valter Flego.

"Ovaj veliki investicijski projekt ima izuzetno značenje za dugoročno pozicioniranje Rapca kao prestižne turističke destinacije, ali i ukupan razvoj ovog dijela Istre. Veliki broj istarskih tvrtki koje su uključene u izgradnju ovih dvaju ljetovališta, kao i otvaranje novih radnih mjesta predstavljaju pozitivan impuls za cjelokupno lokalno gospodarstvo. Sinergija javne i privatne inicijative u tome ima ključnu ulogu, i vjerujem kako je upravo to smjer koji jamči dobrobit za cijelu zajednicu", istaknuo je gradonačelnik Labina Tulio Demetlika.

 "Family Life Bellevue Resort i Valamar Girandella Resort svojom će visokom kvalitetom ponude u Rabac dovesti goste više platežne moći i ovu destinaciju učiniti jednom od najatraktivnijih odmorišnih destinacija na Jadranu. Ovo je najveće gradilište u turizmu Hrvatske i potvrđuje ambiciju Valamar Rivijere da nastavi s ulaganjima i razvojem svojeg turističkog portfelja", kazao je predsjednik Uprave Valamar Rivijere Željko Kukurin.  

Ovaj opsežni investicijski projekt u Rapcu uključuje kompletnu rekonstrukciju dva ljetovališta s ukupno 764 smještajne jedinice u 15 zgrada, 9 tematskih restorana i 13 bazena koji se prostiru na 1.760 m2 vodene površine. Gradi se i Maro klub te više igrališta za djecu, 2 zabavna centra, unutarnji i vanjski fitness i wellness. Ulaganje obuhvaća i uređenje plaža i šetnica te hortikulturno uređenje kompletne zone. Gradilište se prostire na više od 15 hektara i predstavlja najveće gradilište u hrvatskom turizmu.

U razvoju projekta Valamar Riviera je ostvarila dva strateška partnerstva s najvećim europskim turoperatorima TUI i Rewe grupom, koji će u iduće tri godine u Rabac dovesti više od 100 tisuća gostiju. Time će se značajno unaprijediti turistička promocija Istre, povećati broj avio gostiju i stvoriti mogućnosti za produljenje turističke sezone.

Galerija fotografija