Dodijeljene nagrade Istriana za 2016. godinu

Dodijeljene nagrade Istriana za 2016. godinu

Nagrada Istriana, danas je, u pulskom kinu Valli, deveti put dodijeljena najboljim pojedincima iz područja zdravstva, kulture, sporta, glazbe, gospodarstva te znanosti, odgoja i obrazovanja.

Kao i svake godine do sada, naglasio je istarski župan Valter Flego, na samome početku svečanosti, odabir pojedinaca koji su ostavili najzapaženiji trag u predloženim kategorijama, nije bio nimalo jednostavan.

"Svakodnevni rad, trud i zalaganje svih istarskih gospodarstvenika, sportaša, kulturnjaka i ostalih uvelike doprinosi razvoju i ugledu naše Istre. Bogatstvo i uspjeh jedne zajednice prvenstveno ovisi o njezinim ljudima, o osobama koje svojom kreativnošću i upornošću žele postići više i bolje, koje se ne boje izazova i ne posustaju ni kad je teško", istaknuo je župan Flego dodajući kako su upravo takvi pojedinci zaslužni za to što, iako veličinom mala regija, Istra ima mnoštvo za pokazati i ponuditi, ali i čime se s pravom ponositi.  

Laureati za 2016. godinu:

Kategorija "Glazba" - Tatjana Merkel (glazbena pedagoginja, dirigentica i skladateljica)

Kategorija "Gospodarstvo" - Roberto Fattori (Vision d.o.o. i EAISA d.o.o. Novigrad)

Kategorija "Kultura" - Samanta Stell (flautistica)

Kategorija "Sport" - Mikela Ristoski (atletičarka, sport osoba s invaliditetom)

Kategorija "Zdravstvo" - Nevenka Zgrabljić (medicinska sestra iz Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Prim. dr. Martin Horvat")

Kategorija "Znanost i obrazovanje" - prof.dr. Branimir Ružojčić (profesor visoke škole u trajnom zvanju

Posebnu nagradu, koju je uručio župan Flego, dodijeljena je poduzeću Uljanik koji ove godine obilježava 160 godina postojanja.

Istriana se održava na inicijativu novinara HINA-e Daniela Sponze, a pod pokroviteljstvom Istarske županije.

Galerija fotografija