Istra domaćin glazbenog festivala EXIT

Istra domaćin glazbenog festivala EXIT

Na današnjoj konferenciji za novinare, u Zagrebu, najavljeno je kako će Istra 2017. godine biti domaćinom glazbenog festival EXIT, točnije novog Sea Star festivala, a koji će se održati  u turističkom kompleksu Stella Maris, u Umagu, 26. i 27. svibnja.

Na konferenciji je sudjelovao i istarski župan Valter Flego koji je, tom prilikom, istaknuo veliko zadovoljstvo što će Istra, koja se svake godine potvrđuje kao top turistička destinacija i hrvatski lider u turizmu, biti domaćin poznatog glazbenog festivala EXIT.

"Siguran sam kako će ovaj festival doprinijeti atraktivnosti Istre kao destinacije te privući u Istru brojne goste u predsezoni, prvenstveno mlađe, ali i sve one željne dobre zabave te ojačati našu poziciju top festivalske destinacije", rekao je župan Flego ujedno se osvrnuvši i na povezanost dviju regija:

"Istru i Vojvodinu veže dugogodišnje prijateljstvo i suradnja, dijelimo istu prošlost vrijednosti tolerancije i multuikultularizma a pred nama je zajednička budućnost. Imamo brojne sličnosti, poput radišnosti i marljivosti, ali nakon dobro odrađenog posla volimo se i dobro provesti, što potvrđujemo i ovim festivalom".

Osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević podsjetio je da je upravo novosadski festival prvi događaj koji je nakon ratova devedesetih uspio na jednom mjestu okupiti mlade iz cijele regije.

"Povezivanje i regionalna suradnja dio su naše društvene misije, temelj na kojem je suvremeni EXIT izgrađen. Veoma sam sretan što će i Umag biti dijelom Exitove globalne proslave 50 godina od čuvenog Ljeta ljubavi iz 1967. kada je nastao revolucionarni anti-ratni hippie pokret koji je zauvijek promijenio svijet, a čije su nam poruke mira i suradnje danas potrebnije nego ikad".

Direktor Istraturista Ronald Korotaj naveo je da partnerstvo s EXIT timom otvara novo poglavlje u domeni regionalne suradnje, razvoja kreativnih industrija i globalno sve unosnijeg festivalskog turizma.

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, pak, u novom festivalu vidi turistički potencijal koji će imati dugoročan učinak za cijelu regiju".

Kako je najavljeno na Sea Star festivalu nastupit će čak 70 izvođača na šest pozornica. Već je poznat dio programa glavne pozornice 26. svibnja koji predvodi jedan od najpopularnijih svjetskih bendova, The Prodigy, u sklopu turneje na kojoj je prošle godine održao najbolji koncert u povijesti EXIT festivala! Iste noći nastupit će i Dubioza Kolektiv, te Urban & 4.