Dva milijuna kuna uloženo u adaptaciju Odjela za psihijatriju

Dva milijuna kuna uloženo u adaptaciju Odjela za psihijatriju

Istarski župan Valter Flego, pulski gradonačelnik Boris Miletić, ravnateljica OB Pula doc.dr.sc. Irena Hrstić, pomoćnik ministra zdravlja dr. Denis Kovačić i voditelj Odjela za psihijatriju dr. Ivica Šain obišli su danas novoadaptirane prostore Odjela za psihijatriju, u Puli.

Naime, postojeća zgrada u vlasništvu Bolnice koja se koristi za pružanje zdravstvenih usluga u djelatnosti psihijatrije kroz godine je bila nedovoljno održavana. Primarni je problem predstavljala dotrajala krovna konstrukcija. Zbog dotrajalosti krova i uslijed obilnijih kiša, 2014. godine prouzročene su znatne štete na prvom katu zgrade.

Župan Flego je naglasio kako se nakon obnove krova, pristupilo i adaptaciji unutarnjih prostora, čime se značajno unaprijedila kako kvaliteta smještaja bolesnika, tako i rada osoblja na Odjelu.

"Aktualno uređena zgrada će i po završetku nove bolnice u Puli i preseljenju kompletnih medicinskih sadržaja u objekte nove bolnice koristiti za potrebe Opće bolnice Pula", kazao je istarski župan.

Ukupna vrijednost sanacije Odjela iznosi 2.092.000,00 kuna, a radove je izvela tvrtka Vladimir Gortan d.d. Pazin.

Galerija fotografija