Novim odašiljačem, Poreštini četiri puta jači TV signal

Novim odašiljačem, Poreštini četiri puta jači TV signal

Na porečkom otoku Sveti Nikola jučer je pušten u rad novi, jači TV odašiljač, koji će građanima s područja Poreštine omogućiti nesmetani prijem RTV signala. Novi odašiljač, ima četiri puta veću snagu od prethodnog i nalazi se na krovu hotela Valamar Isabella, a simbolično su ga u rad pustili istarski župan Valter Flego i direktor tvrtke Odašiljači i veze Mate Botica.

Župan Flego je, tom prilikom, naglasio kako je jačanje odašiljača rezultat dugogodišnjeg rada i velikog razumijevanja kojeg su naišli u tvrtki Odašiljači i veze koja želi pružiti stanovnicima mogućnost da konzumiraju uslugu koju plaćaju.

"Ovdje nećemo stati, ide se korak po korak dalje, s ciljem da riješimo cijelu Istru, jer se radi o gorućem problemu koji je posebno izražen tijekom turističke sezone. Ova je državna tvrtka konačno uspjela investirati u jačanje odašiljača i time otklonila smetnje na Poreštini, a radujemo se da će u budućnosti biti još ovakvih puštanja u rad jačih odašiljača diljem Istre", poručio je župan Flego i dodao da je među prvima na listi Kršan, gdje pojedini dijelovi općine već godinama uopće nemaju signal.

"Građani Poreča od danas imaju puno kvalitetniji prijem zemaljsko-digitalnog signala nacionalnih TV postaja. S ovim su problemi za Grad Poreč trajno riješeni. Slijede sada druge općine i gradovi u Istri u kojima ćemo ovaj problem riješiti, uvijek u suradnji s Istarskom županijom s kojom ćemo koordinirano rješavati najkritičnije zone", istaknuo je direktor Botica. Prema njegovoj najavi, rješavanje problema na zapadnoj obali Istre očekuje se do kraja studenog, ili najkasnije do kraja prosinca 2016.