Župan Flego na svečanom otvaranju novouređenog objekta Zaštitne radionice Tekop Nova

Župan Flego na svečanom otvaranju novouređenog objekta Zaštitne radionice Tekop Nova

Istarski župan Valter Flego danas je prisustvovao svečanosti otvaranja novouređenog objekta Zaštitne radionice Tekop Nova - ustanove za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Kako je naglasio župan Flego, od samog osnivanja radionice 2003. godine, osnivači Istarska županija, Grad Pula i Savez samostalnih sindikata Hrvatske aktivno učestvuju u praćenju rada i u razvoju Tekop Nove.

"To ćemo zasigurno činiti i dalje, uz želju da se ova, za nas vrlo značajna oaza proizvodnje tekstila u kojoj svoju egzistenciju osigurava preko 60 % zaposlenika sa statusom  osobe s invaliditetom, razvije u još respektabilniji poslovni subjekt", rekao je župan izrazivši zadovoljstvo što će tvornica ubuduće poslovati na novoj lokaciji i u novouređenom objektu.

"Svojim vrijednim rukama, naši dragi sugrađani izrađuju zaista široki spektar najrazličitijih proizvoda od tekstila, a šivanjem narodnih nošnji pridonose očuvanju i revitalizaciji tradicijske i povijesne odjeće Istre", dodao je župan napomenuvši i kako Tekop Nova ima veliki broj poslovnih partnera iz različitih struktura i djelatnosti i da ispunjava pravovremeno sve zadaće i obaveze.

Istarska županija daje kontinuirano financijsku potporu Tekop Novoj zbog osiguranja  redovitosti poslovanja, te pruža stručnu pomoć  svojih djelatnika, po ukazanim potrebama.

Trenutno je u Tekop Novi zaposleno ukupno 29 djelatnika, od čega je 17 osoba s invaliditetom.

Trošak rekonstrukcije objekta iznosio je oko 3 milijuna kuna, a u financiranju je sudjelovalo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, posredstvom Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Grad Pula je ustupio lokaciju za rekonstrukciju poslovnog prostora i oslobodio ustanovu plaćanja komunalnog doprinosa.

Galerija fotografija